Naudan entrecôte jälkilämmössä

Naudan entrecôte jälkilämmössä

Entrecôte on yksi naudan parhaista ja arvostetuimmista osista. Entrecôten voi leikata pihveiksi, mutta se valmistuu helposti myös uunissa kokonaisena palana. Tässä reseptissä se kypsennetään herkulliseksi uunin jälkilämmössä.

Naudan entrecôte jälkilämmössä

Arvostele resepti
107 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen valmistusta. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise ne pituussuunnassa. Tee ympäri lihaa 10 reikää kapeateräisellä veitsellä ja työnnä valkosipulinkynnet syvälle reikiin. Sekoita voihin pippuri ja yrttisekoitus ja voitele liha seoksella. Ripottele suola tasaisesti voin päälle. Aseta liha uunivuokaan, lihalämpömittari lihaan ja vuoka kuumaan uuniin. Sammuta uuni, kun liha on ollut siellä noin 15 minuuttia, mutta älä avaa uunin luukkua. Jätä liha jälkilämpöön noin 30-40 minuutiksi, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Paistoaika riippuu myös lihan lämpötilasta uuniin laitettaessa, joten kannattaa luottaa mieluummin mittariin kuin kelloon. Nosta liha pois uunivuoasta ja lusikoi varovasti hieman rasvaa pois liemen pinnalta. Siivilöi liemi kattilaan ja lisää joukkoon punaviinikastike. Viipaloi liha ja tarjoile kastikkeen ja esimerkiksi uuniperunoiden kera.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.