Naudan etuselkää 60° ja muhennettua purjoa

Naudan etuselkää 60° ja muhennettua purjoa

4-6 annosta   n. 10 h   Gluteeniton

Naudan etuselkää käytetään yleensä suussasulavan ylikypsäksi haudutettuna. Etuselkää voi kuitenkin hyvin tarjota myös punertavana, kun se kypsennetään pitkään matalassa lämmössä ja viipaloidaan ohueksi.

Valmistusohje

(n. 10 h )

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Kuumenna paistinpannu ja kaada tilkka öljyä pannulle. Ruskista lihaan kaunis ruskea väri ja nosta se uuninkestävään vuokaan. Hiero lihan pintaan hienonnettu salvia, valkosipuli ja suola. Aseta uunin lämpötila mahdollisimman lähelle 60 astetta. Aseta liha uuniin ja kypsennä noin 10 tuntia. Kypsennyksen jälkeen liha on kauniin punainen ja mureaa. Jäähdytä liha ja viipaloi ohueksi. Tarjoile muhennetun purjon kera.

Halkaise purjo, pese se huolellisesti ja suikaloi mahdollisimman ohueksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjosuikaleet. Freesaa purjoja kattilassa 5-10 minuuttia. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma, hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Varo polttamasta. Tarkista maku ja tarjoile viipaloidun etuselän ja HK Punaviinikastikkeen kera. Halutessasi voit valmistaa punaviinikastikkeen myös itse, katso ohje.

Ainekset 

(4-6 annosta)

Muhennettu purjo

  • 1 kg purjoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.