Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi

Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi

6 annosta   n. 2 h 30 min 

Naudan paahtopaisti on mureimmillaan ja mehevimmillään, kun se kypsennettäessä jätetään sisältä punertavaksi. Pehmeän voimakas piparjuurikreemi sopii mainiosti paahtopaistin kanssa tarjoiltavaksi.

Valmistusohje

(n. 2 h 30 min)

Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Poista liha pakkauksestaan ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Ruskista paistiin hyvä väri pannulla öljytilkan kera. Hiero mausteet huolellisesti lihan pintaan, aseta paisti uuniritilälle ja työnnä lihamittari lihaan. Kaada pannulle 2 dl vettä ja kiehauta irti kaikki hyvät maut. Kaada liemi uunivuokaan ja vuoka uuniin paistin alle.

Paahda lihaa 100-asteisen uunin hyväilyssä, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C. Nosta paisti huoneenlämpöön tunniksi vetäytymään ja peitä se kevyesti foliolla. Valmista sillä aikaa piparjuurikreemi ja krutongit. .

Sekoita piparjuurikreemin kaikki ainekset keskenään ja maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kuutioi limppuviipaleet 1x1 cm kuutioiksi. Paista kuutioita voin kanssa pannulla, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Viipaloi jäähtyneestä paahtopaistista hyvin ohuita viipaleita vadille ja hunnuta ne paistista valuneella liemellä ja piparjuurikreemillä. Viimeistele vielä limppukrutongeilla ja kapriksilla.

Tutustu myös muihin herkullisiin paistiohjeisiin.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Ehta® Takuumurea naudan paahtopaistipala n. 1,1 kg

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl mustapippuria myllystä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia hienonnettuna (ilman oksia)
  • 2 rkl kapriksia viimeistelyyn

Piparjuurikreemi

  • 200g ranskankermaa
  • ½ dl paistista irronnutta lientä
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 2 tl Dijon sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1 pieni nippu ruohosipulia hienonnettuna

Limppukrutongit

  • 5 viipaletta makeaa vuokalimppua (esim. Maalahden limppu)
  • 1 rkl voita

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.