Naudan paahtopaisti

Naudan paahtopaisti

6 annosta   n. 2 h  

Paahtopaisti sopii tarjottavaksi lämpimänä perinteisen uunipaistin tapaan, mutta se on herkullista myös jäähdytettynä, ohuiksi viipaleiksi leikattuna kirpeän kastikkeen kera tai vaikka suikaleina salaatin joukossa.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Hiero mausteet lihan pintaan joko ennen tai jälkeen ruskistamisen. Laita voi ja öljy kuumalle pannulle ja ruskista lihaan kauniin ruskea pinta. Työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle lihaa laita liha uuniritilälle ja ritilä 100-120 asteiseen uuniin. Kypsentämisen aikana lihasta ei juurikaan nestettä irtoa, mutta ritilän alla on silti syytä pitää uunipeltiä. Ota paisti uunista kun sisälämpötila on 55-57 astetta. Anna paistin vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset 

(6 annosta)
  • 1 kpl HK Valikoitua Naudan paahtopaisti
  • 1 rkl merisuolaa hienoa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 dl tuoretta rosmariinia
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.