Naudan poskea piparjuurimuusilla

Naudan poskea piparjuurimuusilla

4-5 annosta   n. 12 h   Gluteeniton

Naudan poski haudutetaan meheväksi ajan kanssa ja tarjoillaan herkullisen piparjuurella maustetun perunamuusin kera.

Valmistusohje

(n. 12 h )

Ota lihat huoneen lämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
Huuhdo naudan posket kylmässä vedessä ja laita ne uunivuokaan. Mittaa kattilaan mallasuute, vesi, suola, sitruunan kuori ja timjami, kiehauta. Kaada kuuma liemi poskien päälle ja peitä uunivuoka leivinpaperilla ja foliolla. Laita vuoka 90 asteiseen uuniin 12 tunniksi. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla noin 65 astetta.

Valmista piparjuurimuusi. Mittaa 150 grammaa voita kattilaan ja raasta joukkoon piparjuuri ja lisää vesi. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta noin puolituntia kunnes piparjuuren maku on pehmentynyt ja vesi haihtunut. Keitä perunat ja valmista kypsistä perunoista muusi. Lisää 150 grammaa sulatettua voita ja sekoita. Lisää piparjuurivoi joukkoon. Ohenna kuumalla maidolla.

Valmista kastike, kun posket ovat hautuneet riittävän kauan uunissa. Siivilöi uunivuoassa oleva liemi kattilaan. Keitä liemi kasaan siten, että nestettä jää näin kolmasosa alkuperäisestä määrästä. Suurusta halutessasi.

Tarjoile posket piparjuuri perunamuusin ja mallaskastikkeen kera.


Viini-lehden Antti Rinta-Huumon suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Naudan poski on hyvin viiniystävällinen raaka-aine. Koska liha tarjotaan ylikypsänä, kannattaa välttää runsastanniinisia viinejä. Piparjuuren intensiivisen aromikkuuden johdosta tälle annokselle kannattaa valita suunmyötäisen pehmeitä, muhevia viinejä vaikkapa Etelä-Italiasta."

Katso täsmäsuositus viinilehti.fi:stä

Ainekset 

(4-5 annosta)
  • 1 pkt naudan poskia

Piparjuurimuusi

  • 300 g voita
  • 100 g piparjuurta
  • 0.5 dl vettä
  • 1 kg puikulaperunaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl maitoa

Mallaskastike 

  • 2 dl mallasuutetta esim. Tuoppi
  • 3.5 dl vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 4 kpl timjamin oksaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.