Naudan sisäfileepihvit ja päärynä-parmesansalaatti

Naudan sisäfileepihvit ja päärynä-parmesansalaatti

4 annosta   n. 30 min  Gluteeniton

Taidokkaasti paistettu naudan sisäfileepihvi on monen mielestä se kaikista suurin ja juhlavin herkku. Roteva pihvi ei välttämättä tarvitse lisukeeksi mitään kovin raskasta, joten salaattikin riittää. Tässä salaatissa yhdisryvät kaikki hyvän ruuan perusmaut: suolainen, makea, hapan ja karvas. Tarkemmat ohjeet täydellisen pihvin paistamiseen löydät Lihakoulusta.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää rypsiöljyä ja nokare voita.  Lisää pannulle timjamin oksia ja valkosipulinkynsiä ja pyörittele niitä hetki rasvassa. Kun rasva on hieman ruskistunut, asettele pihvit pannulle paistumaan. Valele pihvejä voivaahdolla paistamisen aikana, jolloin voi ei kuumene liikaa.

Kun pihvien pintaan ilmestyy punaisia nestepisaroita, on aika kääntää pihvit. Vähennä lieden lämpöä viimeistään tässä vaiheessa. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla paistamisen aikana tai sen jälkeen.

Jos haluat pihvit mediumina, nosta ne pannulta kun myös toiselle puolelle ilmestyy punaisia nestepisaroita. Halutessasi pihvit kypsempänä, jatka vielä hetki paistamista tai laita pihvit 100-asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Anna pihvien vetäytyä vähintään 5 minuuttia ennen ruokailua.

Valmista päärynä-parmesansalaatti pihvien vetäytyessä. Revi pesty rucola halutessasi hieman pienemmäksi. Kuori ja kuutioi päärynät. Murskaa pähkinöitä hieman pienemmiksi ja sekoita edellisten joukkoon. Tee parmesanista ohuita lastuja salaatin päälle esimerkiksi kuorimaveitsen avulla. Kaada päälle oliiviöljyä ja balsamicosiirappia juuri ennen tarjoilua ja ripottele vielä mausteet salaatin pinnalle.

 

Viini-lehden Antti Rinta-Huumon suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Selkeämakuinen paistettu tai grillattu pihvi on viinin läheinen ystävä. Kun pihvi jätetään punertavaksi, pehmittää se viinin suuta kuivattavaa tanniinisuutta. Tässä reseptissä lisäkkeenä tarjottava päärynäsalaatti vienossa makeudessaan kuitenkin ohjaa välttämään liian tanniinisia viinejä, joiden tanniinisuus korostuu makeuden ansiosta. Tarjoa täyteläisiä, tiivishedelmäisiä, mutta kuitenkin maltillisen tanniinisia viinejä vaikkapa Malbec-lajikkeesta."

Katso täsmäsuositus viinilehti.fi:stä

Ainekset 

(4 annosta)

Päärynä-parmesansalaatti:

  • 1 nippu rucolaa
  • 2 kpl päärynää
  • 1 pala parmesanjuustoa
  • 1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicosiirappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.