Nopea chili con carne

Nopea chili con carne

3-4 annosta   n. 20 min  Laktoositon Gluteeniton

Chili on carne on naudan paistisuikaleista valmistettuna helppo ja nopea arkiruoka, jota on halutessaan helppo myös muunnella mausteiden avulla tai vaihtamalla naudan paistisuikaleet jauhelihaan. Chili con carne taipuu moneen, sillä sen voi tarjoilla tilanteen mukaan esimerkiksi riisin kera, tortillojen täytteenä tai vaikkapa nachojen seurana!

Valmistusohje

(n. 20 min)

Ruskista suikaleet nopeasti kuumalla pannulla ja siirrä ne odottelemaan. Freesaa samalla pannulla sipulit ja valkosipulit. Lisää pannulle tomaattimurska, sokeri, mausteet ja kaakao. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia, lisää pavut ja paistetut paistisuikaleet. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja tarkista vielä suolan määrä ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai nachojen sekä ranskankerman kera. Sopii hyvin myös tacojen ja tortillojen täytteeksi.

Ainekset 

(3-4 annosta)

1 pkt HK Naudan ohut sisäpaistisuikale maustamaton 300 g

  • 1 sipuli 
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • 300 g tomaattimurskaa 
  • 2 tl sokeria 
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 teelusikan kärjellinen kanelijauhetta 
  • ½ tl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten) 
  • 1 prk (n.150 g) kidneypapuja valutettuna 
  • suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.