Nopea stifado

Nopea stifado

4 annosta   n. 15 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Herkullinen, kreikkalaistyylinen lihapata eli stifado valmistuu helposti ja nopeasti!

Valmistusohje

(n. 15 min)

Ruskista suikaleet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyn kera. Pienennä lieden lämpöä ja lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Jatka sekoittelua muutama minuutti ja kaada joukkoon punaviinietikka sekä punaviini. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattimurska ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoa paahdettujen perunoiden tai keitetyn riisin seurana.

Vinkki: kokeile sipulin sijaan säilykkeenä saatavia Stifado-sipuleita

 

Viini-lehden suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Tällaisen mausteisia vivahteita tarjoilevan lihapadan seuraan sopii erinomaisesti keskitäyteläinen, ryhdikäs, hieman maalaismaisen rustiikkinen punaviini. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Etelä-Ranskan Rhônen alueen yrttiset ja luonteikkaat punaviinit."

 

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Naudan ohut sisäpaistisuikale maustamaton 300 g

  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ tl mustapippuria 
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kanelia 
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa 
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 400g tomaattimurskaa
  • 2 rkl fariinisokeria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.