Nopea stifado

Nopea stifado

4 annosta   n. 15 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Herkullinen, kreikkalaistyylinen lihapata eli stifado valmistuu helposti ja nopeasti!

Valmistusohje

(n. 15 min)

Ruskista suikaleet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyn kera. Pienennä lieden lämpöä ja lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Jatka sekoittelua muutama minuutti ja kaada joukkoon punaviinietikka sekä punaviini. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattimurska ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoa paahdettujen perunoiden tai keitetyn riisin seurana.

Vinkki: kokeile sipulin sijaan säilykkeenä saatavia Stifado-sipuleita

 

Viini-lehden Antti Rinta-Huumon suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Tällaisen mausteisia vivahteita tarjoilevan lihapadan seuraan sopii erinomaisesti keskitäyteläinen, ryhdikäs, hieman maalaismaisen rustiikkinen punaviini. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Etelä-Ranskan Rhônen alueen yrttiset ja luonteikkaat punaviinit."

Katso täsmäsuositus viinilehti.fi:stä

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 pkt HK Naudan ohut sisäpaistisuikale maustamaton
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl neilikkaa jauhettua
  • 0.5 tl kanelia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tl fariinisokeria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.