
Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti
Herkullinen Gertrudin perunasalaatti on mainio makupari saksalaistyyppiselle Nürnbergin Günther -makkaralle.
Valmistusohje
(n. 2 h 30 min)Sekoita keskenään sipulisuikaleet, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri ja anna sipulien marinoitua muiden alkuvalmisteluiden ajan. Keitä perunat suolatussa vedessä napakan kypsiksi ja jäähdytä. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä. Leikkaa jäähtyneet perunat muutamaan osaan ja hienonna kuoritut kananmunat veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Nauti Gertrud rapeapintaiseksi paistetun tai grillatun Güntherin seurana.
Ainekset
(4 annosta)2 pkt HK Maakarit® Nürnbergin Günther 230 g
- 1 kg uusia perunoita
- 3 kpl kananmunaa keitettyinä
- 1 kpl punasipulia ohuina suikaleina
- 0.5 kpl sitruunan mehu
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 kpl varsiselleriä ohuina viipaleina
- 150 g ranskankermaa
- 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 nippu kevätsipulia
