Oopperaleipä

Oopperaleipä

2 annosta   n. 30 min 

Oopperaleipä on monelle tuttu iltaherkku lapsuudesta. Tämä klassikko nimittäin on saanut alkunsa jo 1950-luvulla tukholmalaisessa Operakällaren-ravintolassa. Vaikka ravintola nykyisin onkin Michelin-tähditetty, on itse oopperaleipä lähes naurettavan yksinkertainen.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Muotoile jauhelihasta kaksi paksua pihviä. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla. Paista pihvit keskilämmöllä reilussa voissa kauniin värisiksi ja kypsiksi. Siirrä sivuun odottamaan. Paista kananmunat pannulla ”häränsilmiksi”, eli jätä keltuaiset ehjiksi. Mausta suolalla ja siirrä munat pihvien päälle. Lisää pannulle voita ja paista leipiin paahteinen väri molemmin puolin.

Nosta pihvit ja munat leipien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria ja tarjoa ooperaleipien kera esimerkiksi etikkakurkkua, sipulia sekä sinappia. Olutta unohtamatta!

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Farmarin lypsykarjan jauheliha 15% 300 g

2 vaaleaa leipäviipaletta
2 kananmunaa
4 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä