Original Burger

Original Burger

2 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Erään väittämän mukaan hampurilaisen keksi yhdysvaltalainen Louis Lassen ruokakojussaan 1900-luvun alkumetreillä. Lassenin vuonna 1895 perustamassa Louis´ Lunch -ravintolassa myydään vielä tänäkin päivänä vastaavaa burgeria. Kaikessa yksinkertaisuudessaan paahdettujen vaaleiden vuokaleipäviipaleiden väliin ladataan grillattu naudan jauhelihapihvi, grillattua sipulia, tomaattiviipale sekä sinappia. Lypsykarja on oiva valinta lautaselle. Lihan ilmastopäästöt ovat pienemmät, koska hiilijalanjälki jakautuu sekä maidon että lihan tuotantoketjuihin. Pakkauksessa on käytetty 71 % vähemmän muovia perinteiseen rasiaan verrattuna.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Pyörittele jauhelihasta kolme paksua pihviä. Paina sipuliviipaleet pihvien pintaan ja laita ne halsterissa grilliin. Mikäli nämä välineet puuttuvat, voit paistaa pihvit esimerkiksi raitaparilassa. Grillaa pihvejä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hyvän grillipinnan. Mausta suolalla ja anna vetäytyä hetki.

Paahda leipäviipaleet. Levitä viipaleille amerikkalaista sinappia ja kokoa pohjan päälle pihvi, tomaattiviipale, ripaus suolaa ja kansi. Leikkaa burgerit kolmioiksi ja nauti heti.

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Naudan jauheliha 17 %

2 viipaletta sipulia
2 viipaletta tomaattia
amerikkalaista sinappia, esim. French's
4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
suolaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä