Oululainen snägärimättö

Oululainen snägärimättö

2 annosta   n. 20 min  Laktoositon Gluteeniton

Oululaiset tuntevat tämän tyyppisen evään kärkkärinä. Erona kuitenkin alkuperäisen kärkkäriin tässä annoksessa makkarana käytetään oululaislähtöisen Risto Mikkolan suunnittelemaa Maakarit® Ripen Ryynäriä. Tämä herkku maistuu kaikkein parhaalta aamuyön tunteina. Tilanteesta ja olotilasta riippuen kyytipoikana toimii mainiosti joko kylmä maito tai olut. Mielestämme oluena toimii parhaiten rehti ja reilu suomalainen lager. Valitse siis Lapin Kullan kehittäjänä tunnetun panimomestari Leo Andelinin alkuperäisellä 60-luvun reseptillä keitelty Tornion Panimon Orig...

Lue lisää

Valmistusohje

(n. 20 min)

Paista Ripen Ryynärit keskilämmöllä reilussa rasvassa välillä käännellen noin 8 minuuttia, kunnes makkaroissa on hyvä väri ja rapea kuori. Töräytä tarjoiluastialle sinappia ja lusikoi päälle sipulihakkelusta. Nappaa makkarasta kiinni ja sekoita makkaran kärjellä sinappi ja sipuli sekaisin. Dippaile makkaraa sinappi-sipulisötkötykseen ja nauti.

Vinkki: myös paistettu sipuli maistuu erinomaisesti tämän aamuyön pelastajan kanssa.

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Maakarit® Chef's Special Ripen Ryynäri 260 g

½ sipuli silputtuna (voi olla sekaisin puna, - ja keltasipulia)
4 rkl vahvaa sinappia esim. Auran punainen
1 dl rypsiöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.