
Oululainen snägärimättö
Oululaiset tuntevat tämäntyyppisen evään kärkkärinä. Erona kuitenkin alkuperäiseen kärkkäriin käytetään tässä annoksessa makkarana oululaislähtöisen Risto Mikkolan suunnittelemaa HK Maakarit® Ripen Ryynäriä. Tämä herkku maistuu kaikkein parhaimmalta aamuyön tunteina. Tilanteesta ja olotilasta riippuen kyytipoikana toimii mainiosti joko kylmä maito tai olut. Mielestämme oluena toimii parhaiten rehti ja reilu suomalainen lager. Valitse siis oluthyllystä Lapin Kullan kehittäjänä tunnetun panimomestari Leo Andelinin alkuperäisellä 60-luvun reseptillä keitelty T...
Oululaiset tuntevat tämäntyyppisen evään kärkkärinä. Erona kuitenkin alkuperäiseen kärkkäriin käytetään tässä annoksessa makkarana oululaislähtöisen Risto Mikkolan suunnittelemaa HK Maakarit® Ripen Ryynäriä. Tämä herkku maistuu kaikkein parhaimmalta aamuyön tunteina. Tilanteesta ja olotilasta riippuen kyytipoikana toimii mainiosti joko kylmä maito tai olut. Mielestämme oluena toimii parhaiten rehti ja reilu suomalainen lager. Valitse siis oluthyllystä Lapin Kullan kehittäjänä tunnetun panimomestari Leo Andelinin alkuperäisellä 60-luvun reseptillä keitelty Tornion Panimon Original Lapland Lager.
Ookko nää Oulusta, pelekeekkö nää ryynäriä? Älä pelkää, sillä Ripen Ryynäri on enemmän kuin pelkkä ryynäri. Se on legenda jo syntyessään.
Valmistusohje
(n. 20 min)Paista Ripen Ryynäreitä keskilämmöllä reilussa rasvassa välillä käännellen noin 8 minuuttia, kunnes makkaroissa on hyvä väri ja rapea kuori. Töräytä tarjoiluastialle sinappia ja lusikoi päälle sipulihakkelusta. Nappaa makkarasta kiinni ja sekoita makkaran kärjellä sinappi ja sipuli sekaisin. Dippaile makkaraa sinappi-sipulisekoitukseen ja nauti.
Vinkki: myös paistettu sipuli maistuu erinomaisesti tämän aamuyön pelastajan kanssa.
Ainekset
(2 annosta)1 pkt HK Maakarit® Chef's Special Ripen Ryynäri 260 g
½ sipuli silputtuna (voi olla sekaisin puna- ja keltasipulia)
4 rkl vahvaa sinappia, esim. Auran Sinappi Väkevä
1 dl rypsiöljyä
