Paahdettu possunniska-slideri

Paahdettu possunniska-slideri

4 annosta   n. 2 h   Laktoositon

Ai että! Paahdettu mehevä possunniska bbq-kastikkeella glaseerattuna burgerisämpylän välissä on syntisen hyvää. Siihen vielä asiaan kuuluvat höysteet, kuten pikkelikurkku ja sinappimajoneesi, niin ollaan isojen asioiden äärellä. Tämän reseptin on loihtinut Johan Kurkela, joka edustaa Suomea Lyonissa tammikuussa 2023 järjestettävässä maailman suurimmassa ja arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Possunniska:

Lämmitä uuni 200-asteeseen.

Sekoita kuivamausteet keskenään ja hiero seos kauttaaltaan possunniskan pintaan.
Siirrä possunniska ritilällisen uunivuoan päälle. Kiehauta puoli litraa vettä ja kaada uunivuokaan.
Siirrä vuoka uuniin ja paahda aluksi 20 minuuttia 200-asteessa. Laske uuniin lämpötila 125-asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes sisälämpö saavuttaa 68-astetta. Kääri possunniska folioon ja anna vetäytyä huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi vetäytynyt porsaanniska ohuelti veitsellä.

Glaseerauskastike:

yhdistä kaikki raaka-aineet kattilassa, kiehauta. Mausta tarvittaessa suolalla.

Lämmitä viipaloitu porsaanniska ennen sämpylän kasaamista bbq-glaseerauskastikkeessa.

Sinappimajoneesi:

sekoita raaka-aineet keskenään ja anna maustua hetki kylmässä.

Pikkelöity kurkku:

Viipaloi kurkku ohuelti veitsellä.
Yhdistä loput raaka-aineet kattilassa, kiehauta ja kaada kuuma liemi viipaloitujen kurkkujen päälle.
Anna kurkkujen jäähtyä jääkaapissa.

Kokoaminen:

Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi. Lisää pannuun nokare voita ja paahda burgerisämpylöiden leikkuupintaan kullanruskea väri. Levitä sämpylöiden päälle sinappimajoneesia, viisi viipaletta pikkelöityjä kurkkuja ja neljä viipaletta glaseerauskastikkeessa lämmitettyä possun niskaa. Nauti.

Ainekset 

(4 annosta)

800 g HK Viljaporsaan Niska n. 2,3 kg

1 rkl mustapippuria
2 rkl savupaprikaa
2 rkl muscovado sokeria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl suolaa

BBQ-glaseeraus kastike:

2 dl possunniskan kypsennyslientä
1 rkl barbequekastiketta
25 g voita

Sinappimajoneesi:

1 dl majoneesia esim. Hellman’s real
2 rkl karkeaa dijonsinappia

Pikkelöity kurkku:

1 kpl kurkku
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 kpl valkosipulin kynsi
15 kpl korianterin siemeniä
1 kpl laakerin lehti

Lisäksi:

4 kpl burgerisämpylöitä
1 rkl voita

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä