Paahdettua naudan fileetä, parmesaanipolentaa ja oreganolla maustettua punaviinikastiketta

Paahdettua naudan fileetä, parmesaanipolentaa ja oreganolla maustettua punaviinikastiketta

6 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Kokonaisena palana paahdettu naudan ulkofilee maustuu tässä reseptissä kreolilaista keittiötä mukailevasti. Lisukkeena tarjoiltava polentapuuro on myös kreolikeittiölle tunnusomainen comfort food -lisäke.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Kuumenna voi paistinpannulla vaahtoavaksi. Paista kokonainen ulkofileepala noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Hiero lihan pintaan suola, sokeri ja cajunmauste.

Lämmitä uuni 130 asteeseen. Laita sisälämpötilamittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta. Ota valmis liha pois uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

Lihan paistuessa valmista polenta. Kiehauta vesi ja lihaliemi kattilassa. Lisää polentasuurimot koko ajan vatkaten. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia vähän väliä sekoitellen. Lisää kerma ja raastettu parmesaani ja jatka hauduttamista vielä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.

Kuumenna punaviinikastike. Hienonna tuore oregano ja lisää punaviinikastikkeen sekaan. Anna hautua 10 minuuttia.

Viipaloi naudan filee noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa polentapuuron sekä tuoreella oreganolla maustetun punaviinikastikkeen kera.

Ainekset 

(6 annosta)

1 kpl HK Valikoitua Naudan ulkofilee

2 tl cajunmaustetta
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl voita paistamiseen
oliiviöljyä
2 dl punaviinikastiketta

Parmesaanipolenta:

5 dl kanalientä
2,5 dl polentaa
2,5 dl vettä
2,5 dl kuohukerma
1 dl parmesaania
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.