Paahdettua naudan sisäpaistia, myskikurpitsapyreetä ja salottikastiketta

Paahdettua naudan sisäpaistia, myskikurpitsapyreetä ja salottikastiketta

6 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Myskikurpitsapyreen hienostunut maku toimii upeasti mureaksi paahdetun naudan sisäpaistin kumppanina. Paistin liemi kannattaa hyödyntää salottikastikkeen salaiseksi ainesosaksi.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Poista etiketti paistin pakkauksesta ja aseta paisti uuninpelille. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Poista paisti pakkauksesta ja ota paistoliemi talteen. Paista sisäpaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi peukalon pään kokoisiksi paloiksi, ripottele pinnalle suolaa ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja laita se paahdettujen kurpitsakuutioiden ja kylmän voin kanssa tehosekoittimeen. Soseuta silkkisen pehmeäksi ja mausta suolalla.

Viipaloi salotit ja valkosipulit ohuiksi. Freesaa sipuleihin kaunis väri rypsiöljyssä. Kaada mukaan valkoviini ja kiehauta viini puoleen. Lisää paistiliemi mukaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa lopuksi mukaan kylmä voi, mausta suolalla ja tarjoile heti viipaloidun sisäpaistin ja myskikurpitsapyreen kera.

 

 

 

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Naudan sisäpaisti, pippuri n. 1,1 kg


Myskikurpitsapyree:

1 kpl myskikurpitsa
1-2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
suolaa

Salottikastike:

1 dl paistin paistolientä
1 dl siideriä tai valkoviiniä
3 salottisipulia
2 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl voita
suolaa
rypsiöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.