Paahdettua naudan sisäpaistia, paistettuja perunoita ja kermaista pippurikastiketta

Paahdettua naudan sisäpaistia, paistettuja perunoita ja kermaista pippurikastiketta

6 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Kermainen pippurikastike ja klassiset vanhan ajan paistetut perunat kruunaavat paahdetun naudan sisäpaistin täydelliseksi ateriaksi. Paistin lientä ei kannata heittää hukkaan, vaan hyödyntää se kastikkeessa.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Poista etiketti paistin pakkauksesta ja aseta paisti uuninpelille. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Poista paisti pakkauksesta ja ota paistoliemi talteen. Paista sisäpaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

Paahda murskattuja pippureita kasarissa. Lisää mukaan Dijon ja konjakki. Tässä vaiheessa voit halutessasi liekittää konjakin ja pippurit. Lisää mukaan paistoliemi, kerma, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes koostumus on sopiva. Suurusta tarvittaessa tilkalla maizenaa.

Leikkaa keitetyt perunat noin 2x2 cm paloiksi. Paista hyvällä lämmöllä voissa kauniin rapeiksi ja kullanruskeiksi. Lisää lopuksi timjami ja mausta suolalla.

Leikkaa vetäytynyt sisäpaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile pippurikastikkeen sekä paistettujen perunoiden kera.

 

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Naudan sisäpaisti, pippuri n. 1,1 kg


Pippurikastike:

paistoliemi paistista
½ dl jaloviinaa tai konjakkia
1 tl viherpippuria murskattuna
1 tl mustapippuria murskattuna
1 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
1 rkl Dijon -sinappia
suola

Paistetut perunat:

600 g keitettyjä perunoita (vaikka edellispäivältä ylijääneitä)
3 rkl voita
2 rkl timjamia hienonnettuna
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.