Paahdettua possun fileetä, kantarelleja ja selleripyreetä

Paahdettua possun fileetä, kantarelleja ja selleripyreetä

6 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Kokonaisena paahdettu viljaporsaan filee, paistettujen kantarellien ja selleripyreen kera maistuu taatusti tyhjin käsin kotiin palaavalle metsämiehelle. Mikäli kantarellit ovat kauppiaalta ja pakkasesta loppu voit hätätapauksessa käyttää myös herkku, - tai siitakesieniä.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Poista fileestä mahdolliset kalvot ja hiero kaikki ainekset huolellisesti sen pintaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paahda fileetä uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Ota filee uunista ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista. Älä heitä paistilientä hukkaan, vaan käytä se siltään fileen kastikkeena. Fileen paahtuessa valmista lisukkeet.

Keitä sellerikuutiot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna kerma. Valuta selleri ja soseuta kuumennetun kerman kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella silkkisen pehmeäksi. Mausta tarpeen mukaan suolalla.

Kuumenna paksupohjainen pannu ja lisää sienet. Paahda kunnes sienet alkavat saamaan väriä. Lisää pannulle voi ja timjamin oksat. Paista vaahtoavassa voissa, kunnes kauniin värisiä ja kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Pyöräytä lopuksi pannulle etikka ja anna haihtua.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton n.1,5 kg

½ pnt timjamia hienonnettuna
½ pnt rosmariinia hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Paistetut kantarellit:

300 g kantarelleja pienittynä
3 rkl voita
1 rkl sherryetikkaa
muutama timjamin oksa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Selleripyree:

1 mukulaselleri kuorittuna ja kuutioituna
suolaa
2 dl kermaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.