Paahdettua possunfileetä ja kokonaisena paahdettua selleriä

Paahdettua possunfileetä ja kokonaisena paahdettua selleriä

6 annosta   n. 1 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Kokonaisena paistettu possun rosvofilee kypsyy näppärästi pakkauksessaan. Paista lopuksi kaunis väri paistinpannulla ja viikonlopun paisti on valmis. Kokonaisena paahdettu mukulaselleri on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen lisuke. Ruskistettu korianterinsiemenvoi kruunaa sellerin.

Valmistusohje

(n. 1 h 30 min)

Pese ja harjaa selleri puhtaaksi. Töki selleriin reikiä kapeateräisellä veitsellä parikymmentä kertaa. Hiero sellerin pintaan oliiviöljyä ja suolaa. Paahda 175-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia.

Paahda korianterinsiemeniä kuivalla paistinpannulla noin minuutin ajan ja siirrä syrjään.

Pudota uunin lämpö 150 asteeseen. Tökkää paistolämpömittari rosvofilee-pakkauksen läpi fileeseen ja laita uuniin sellerin kaveriksi, kunnes fileen sisälämpötila on 70 astetta. Anna vetäytyä pakkauksessaan 20 minuuttia. Jatka sellerin kypsennystä, mikäli se ei ole veitsellä kokeiltaessa vielä täysin pehmeä.

Kun mukulaselleri on kypsä, kuori se ja lohko pienemmiksi paloiksi. Murskaa paahdetut korianterinsiemenet esimerkiksi kattilanpohjalla. Kuumenna voi paistinpannulla, kunnes se alkaa tuoksumaan pähkinäiselle. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan murskatut korianterinsiemenet, lehtipersilja sekä sellerilohkot. Pyörittele sellerilohkoja ruskistetussa voissa ja mausteissa. Mausta tarvittaessa suolalla.

Sekoita kaikki rakuuna-ranskankerman ainekset keskenään.

Poista vetäytynyt rosvofilee pakkauksestaan ja paista siihen kaunis paistopinta paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Viipaloi lihasta ohuita viipaleita ja tarjoa se paahdetun sellerin ja rakuunalla maustetun ranskankerman kera.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet rosvofilee n. 1 kg

1 kokonainen juuriselleri
2 rkl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl korianterinsiemeniä
4 rkl voita
½ pnt lehtipersiljaa hienonnettuna

Rakuunalla maustettu ranskankerma:

1 prk/200 g ranskankermaa
2 tl Dijon-sinappia
1 rkl hienonnettua rakuunaa
suolaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä