Paahdettua punajuurta ja kurpitsansiemeniä

Paahdettua punajuurta ja kurpitsansiemeniä

4 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Paahdettu punajuuri on nopeasti valmisteltava ja herkullinen lisuke monenlaiseen ruokaan. Kokeile vaikka jäähtyneenä täytettyjen leipien tai croissanttien välissä. Täydellinen aamiainen syntyykin paahdetulla punajuurella, possun rosvofileellä ja sinappimajoneesilla täytetyllä croissantilla.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Kuori ja viipaloi punajuuret puolen sentit kiekoiksi. Sekoita punajuurikiekot, timjami, hunaja, rypsiöljy, suola pippuri keskenään. Levitä kiekot uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat veitsellä kokeiltaessa pehmeitä.

Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat paahtuneen värin.

Sekoita paahdetut punajuuret ja kurpitsansiemenet keskenään ja tarjoa esimerkiksi voileipien täytteenä.

Ainekset 

(4 annosta)

500 g punajuuria
3 rkl hienonnettua timjamia
3 rkl hunajaa
½ dl rypsiöljyä
kourallinen kurpitsansiemeniä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä