Paahtopaisti ja Cumberlandin kastike

Paahtopaisti ja Cumberlandin kastike

4-6 annosta   n. 2 h   Gluteeniton

Naudan paahtopaisti on herkullinen klassikkoruoka, joka sopii mainiosti erilaisiin juhlapyhiin ja viikonloppuun. Kirpeän hedelmäinen Cumberlandin kastike on kuin tehty mehevälle paahtopaistille!

Valmistusohje

(n. 2 h )

Aloita paahtopaistin valmistuksella. Hiero mausteet lihan pintaan joko ennen tai jälkeen ruskistamisen. Laita rasva kuumalle pannulle ja ruskista lihaan kauniin ruskea pinta. Työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle lihaa laita liha uuniritilälle ja ritilä 100-120 asteiseen uuniin. Kypsentämisen aikana lihasta ei juurikaan nestettä irtoa, mutta ritilän alla on silti syytä pitää uunipeltiä. Ota paisti uunista kun sisälämpötila on 55-57 astetta. Anna paistin vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Valmista Cumberlandin kastike sillä aikaa, kun paahtopaisti on uunissa. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna porista hiljalleen, kunnes kastikkeesta on haihtunut lähes puolet. Jos tarjoat kastikkeen lämpimän paistin kanssa, anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Kylmän paistin kanssa kastike jäähdytetään kylmäksi.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 kpl HK Ehta® Takuumurea naudan paahtopaistipala

1 rkl hienoa merisuolaa
reilusti mustapippuria myllystä
3 valkosipulinkynttä murskattuna
reilusti tuoretta timjamia ja rosmariinia
rypsiöljyä (ja nokare voita) paistamiseen

Cumberlandin kastike

3 dl punaviiniä
1 dl madeiraa
3 dl mustaviinimarjahyytelöä
1 sitruunan mehu puristettuna
2 appelsiinin mehu puristettuna
1 punasipuli hienoksi kuutioituna
1 sitruunan raastettu kuori
2 appelsiinin raastettua kuorta
2 rkl sokeria
valko- ja mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
pieni ripaus cayennepippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.