Paistettu possunleike, parmesaani-perunapyreetä ja maustevoita

Paistettu possunleike, parmesaani-perunapyreetä ja maustevoita

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Rapeaksi paistettu possunleike, parmesaanilla maustettu perunapyree ja maustevoi on sellainen yhdistelmä, että oksat pois. Panerointi on hieman sotkuista puuhaa, mutta lopputulos antaa sotkut anteeksi.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Nuiji fileepihvit kahden leivinpaperin välissä noin 5 millin paksuisiksi pihveiksi. Laita vehnäjauhot lautaselle, korppujauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle lautaselle. Riko munien rakenne hyvin. Pyörittele nuijitut pihvit vehnäjauhoissa sitten munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Kuumenna voi vaahtoavaksi paksupohjaisessa paistinpannussa. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Pehmitä voita huoneenlämmössä. Hienonna kaprikset, anjovikset ja lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti ja kääri kelmun sisään pötköksi. Laita jääkaappiin tai pakastimeen kovettuman, jolloin leikkaaminen on helpompaa.

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Painele perunat tiheän siivilän läpi ”perunalumeksi” tai muussaa tehosekoittimella. Sekoita mukaan voi, kerma ja raastettu parmesaani. Mausta tarvittaessa suolalla.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g

3 kpl kananmunia
½ l korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria

Parmesaani-perunapyree:

500 g Rosamunda perunaa
100 g parmesaania raastettuna
50 g voita
1 dl kermaa
suolaa

Maustevoi:

200 g voita
1 valkosipulin kynsi
4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
½ tl chilihiutaleita
rouhittua mustapippuria
3 kpl anjovista
1 rkl kapriksia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.