Paistettua entrecôtea ja chimichurria

Paistettua entrecôtea ja chimichurria

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

On vaikea kuvitella mitään parempaa kuin kunnon steikki. Ja silloin kun pihviliha on korkealuokkaista, ei monimutkaisia lisukkeita tarvita. HK Takuumurea entrecôte on nappiosuma pihvinhimoon.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Leikkaa entrecote noin 2,5 cm pihveiksi. Kuumenna paistinpannussa voi ja oliiviöljy. Lisää pannulle veitsen lappeella murskatut valkosipulin kynnet sekä muutama timjamin oksa. Lisää mukaan entrecôtepihvit ja paista mediumiksi eli noin 3 minuuttia per puoli välillä paistirasvalla valellen. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Sekoita kaikki chimichurrin ainekset keskenään ja tarjoile grillatun lihan kastikkeena. Voit käyttää chimichurria myös lihan marinointiin ja penslaamiseen grillauksen aikana.

Tarjoile entrecôten ja chimichurrin lisänä esimerkiksi paistettuja perunoita, punaviinikastiketta ja raikasta salaattia.

Ainekset 

(4 annosta)

800 g HK Takuumurea entrecôte
5 valkosipulin kynttä
½ pnt timjamia
voita paistamiseen
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
rouhittua mustapippuria

Chimichurri:

0.5 dl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 kpl kevätsipulia hienonnettuna
1 kpl chiliä pieninä kuutioina
1 dl korianteria hienonnettuna
0.5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl oreganoa hienonnettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.