Paistettua porsaan kassleria, herkkusieniä ja balsamicoa

Paistettua porsaan kassleria, herkkusieniä ja balsamicoa

4 annosta   n. 5 h   Laktoositon Gluteeniton

Vaikka mehevän kasslerin valmistaminen on aikaa vievää puuhaa, on sen valmistus silti helppoa ja palkitsevaa. Uunin hoitaessa suurimman työn, voi kokki keskittyä vaikka telkkarin katseluun.

Valmistusohje

(n. 5 h )

Ruskista kassler pienessä määrässä rypsiöljyä paistinpannulla. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa ne neljään osaan. Aseta kassler vuokaan. Lisää mukaan kasvikset, suola, mausteet sekä yrtit. Lisää vettä, kunnes liha peittyy juuri ja juuri. Peitä vuoka foliolla. Lämmitä uuni 150-asteiseksi ja hauduta lihaa 5 tuntia.

Valuta liemi. Sekoita sinappi, yrtit ja öljy keskenään sakeaksi
tahnaksi. Sivele tahna lihan pintaa ja käytä kuumassa uunissa 220 °C noin 5 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi.

Viipaloi ja ruskista herkkusienet voi-rypsiöljyseoksessa valkosipulin kanssa. Lisää joukkoon riivittyä timjamia ja mausta lopuksi balsamiviinietikalla.
Annostele paistos liemineen kuuman lihan pinnalle.

Ainekset 

(4 annosta)

1 kpl HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g

1 porkkana
1 iso sipuli
1/2 dl väkevää amerikkalaistyylistä
sinappia
1 dl hienonnettuja vihreitä yrttejä, korianteria,
persiljaa, timjamia
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl suolaa

Lisäksi:

1 rasia/200 g herkkusieniä
1 rkl voita
loraus rypsiöljyä
4 valkosipulin kynttä raastettuna
3 oksaa tuoretta timjamia
1/2 dl balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä