Paistettua Thaipossua paksoin ja broccoliinin kera
Nopeus on valttia arjessa. Mutta ei siitä haittaa ole viikonloppuisinkaan. Tämä thaityylinen herkku toimii hienosti myös viikonlopun herkkupöydässä. HK nopeat lihasuikaleet pitävät siitä huolen.
Valmistusohje
(n. 30 min)Esikeitä broccoliinit suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä, mutta kuitenkin vielä hieman napakoita.
Paista possusuikaleet pienessä määrässä rypsiöljyä kuumalla pannulla, kunnes suikaleet ovat saaneet kauniin värin. Lisää possusuikaleiden sekaan currytahna ja kookoskerma. Kuumenna.
Kuumenna toinen paistinpannu kuumaksi ja paista paksoi sekä esikeitetty broccoliini seesamiöljyssä, kunnes saat kasviksiin kauniin värin ja paksoi alkaa pehmetä. Mausta suolalla. Lisää noin 1 desi vettä sekä sweet chili -kastike ja lisää paahdetut pähkinät.
Viimeistele annos seesamin siemenillä sekä halutessasi tuoreella chilillä. Lisänä voit tarjota myös keitettyä riisiä.
Ainekset
(2-3 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g
1 rkl punaista thai-currytahnaa
1/2 dl kookoskermaa
1 iso paksoi pitkittäin neljään osaan leikattuna
500 g broccoliinia
½ tl suolaa
1 dl cashew pähkinöitä
1 rkl seesamiöljyä
½ pnt korianteria hienonnettuna
½ dl sweet chili -kastiketta
1 tl seesaminsiemeniä
