Paistileipä

Paistileipä

4 annosta  

Paisti on parasta leivän päälle leikattuna, eikä pippuria ei voi koskaan olla liikaa! Mitä ohuemmaksi saat siivut veisteltyä, sitä paremmin toimii. Klassisin ja paras lisuke paistileivälle on tujakalla piparjuurella terästetty ranskankerma. Sinappiakin voi pinnoille sipaista.

Valmistusohje

Poista paistista kalvot. Hiero pintaan öljy, suola ja mustapippuri. Kääri folioon ja anna maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Ruskista paisti pannulla kauttaaltaan voin ja öljyn sekoituksessa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle paistossa lihasta irronneet nesteet. Peitä foliolla ja aseta paistomittari keskelle paistin paksuinta kohtaa.

Paista, kunnes lihan sisälämpö on 58-60 astetta. Jos haluat kypsempää, anna sisälämmön nousta yli 65 asteen. Anna vetäytyä folioon käärittynä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.

Tämän jälkeen kokoa leivät. Voitele leipäviipaleet – niin halutessasi – ja asettele paistisiivut leipien päälle. Sekoita raastettu piparjuuri, creme fraiche jo jogurtti kastikkeeksi. Ripottele kastiketta leipien päälle.

Ainekset 

(4 annosta)

1 kpl HK Takuumurea Naudan sisäpaistipala n. 1 kg

rypsiöljyä
1 rkl karkeaa merisuolaa
mustapippuria myllystä
40 g voita

Paistileipä

400 g sisäpaistia ohueksi viipaloituna (kts. ohje)
4 viipaletta ruis- tai hapanjuurileipää
2 rkl piparjuurta raastettuna
1 dl crème fraîchea
0,5 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

 

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä