Pariloitua naudan ulkofileetä, maustevoita ja annanperunaa

Pariloitua naudan ulkofileetä, maustevoita ja annanperunaa

4-6 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Grillatut naudan ulkofileepihvit, maustevoi ja annanperuna ovat klassikon maineessa oleva ruokalaji, jota kaikkien pitäisi syödä ainakin kerran elämässään. Tosin kerran tätä syötyään, on sitä saatava lisää.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Valmista valkosipulivoi. Sekoita kulhossa pehmeä voi, kaprikset, valkosipulitahna, leikattu ruohosipuli ja lehtipersilja. Annostele voi leivinpaperille tai kelmulle ja pyöritä tangoksi. Laita kylmään 3 tunniksi ja leikkaa viipaleiksi.

Sekoita perunaviipaleet, valkosipulin kynnet, suola, mustapippuri ja kirkastettu voi uunivuoassa. Kaada joukkoon kanaliemi ja paista 160 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.

Leikkaa ulkofilee noin kahden sentin paksuisiksi pihveiksi ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla. Grillaa pihvit kuumassa grillissä tai parilassa noin 3 minuuttia per puoli, jolloin pihvit ovat medium kypsiä ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoile pihvit maustevoin, annanperunan, paahdetun sipulin sekä punaviinikastikkeen kera.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Ehta® Takuumurea naudan ulkofileepala n.1 kg

suolaa
mustapippuria

Maustevoi:

100 g voita
1 tl fermentoitua valkosipulipyreetä
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 tl hienonnettua ruohosipulia
2 tl kapriksia hienonnettuna

Annanperuna:

1 sipuli
500 g kiinteitä perunoita viipaloituna
4 valkosipulin kynttä viipaloituna
1/2 dl kirkastettua voita
1 dl kanalientä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.