Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

6-8 annosta   n. 1 h 20 min  Laktoositon

Tässä mehevä tuunausvinkki arkiruokien kunkkuun. HK Jauheliha tomaatti-basilikalla saat makaronilaatikkosi vietyä kokonaan uudelle tasolle.

Valmistusohje

(n. 1 h 20 min)

Aloita ruskistamalla jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Keitä makaronit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Sekoita ruskistettu jauheliha ja sipuli sekä makaronit uunivuoassa. Vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää munamaito vuokaan niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.

Kypsennä makaronilaatikko 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan tulisi olla noin 160 astetta. Tällä välin raasta kuivahtanut leipä ja parmesaanijuusto. Sekoita keskenään.

Ripottele leipä-parmesaaniseos makaronilaatikon pinnalle ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute on kauniin värinen ja rapsakka.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK tomaatti-basilika jauheliha 600 g
1 pss / 500 g makaronia
3 kpl kananmunia
1 l maitoa
100 g hienoksi raastettua parmesaania
100 g hienoksi raastettua kuivaa vaaleaa leipää
Suolaa
Jauhettua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.