Parsa-makkarasalaatti

Parsa-makkarasalaatti

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Kevät on parsojen kulta-aikaa… ja makkaran. Ja jos tarkkoja ollaan, makkaran kulta-aikaa on jokainen päivä. Yhdistettynä makkara ja parsa ovat ehkä yllättävä, mutta aivan loistava combo. Pidä vain huoli, että makkara on parasta mahdollista laatua. Tässä reseptissä tuota virkaa ajaa HK Maakarit® Livornon Luigi -raakamakkara.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Aloita valmistamalla timjamicrème. Hienonna timjami ja sekoita se ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla, anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin 2 cm pätkä pois. Grillaa parsat kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. Nosta parsat leikkuulaudalle ja leikkaa noin 2 cm pituisiksi pätkiksi. Nosta leikatut parsat kulhoon ja valmista sitruunan mehusta, sitruunankuoresta, öljystä ja suolasta kastike. Sekoita joukkoon. Jätä kulho huoneenlämpöön siksi aikaa, kun grillaat makkarat kypsiksi.

Leikkaa grillatut makkarat noin 2 cm pätkiksi. Sekoita makkarapalat kulhossa sekaisin parsojen kanssa ja tarjoile timjamicrèmen kanssa.

Ainekset 

(4 annosta)

2 HK Maakarit® Livornon Luigi 280 g

1 pnt (n. 450g) vihreää parsaa
1 pnt (n 450g) valkoista parsaa
1 kpl sitruunan kuori ja mehu noin 0,5 dl
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa

Timjamicrème:


1 prk (n 150 g) ranskankermaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.