Pasta bolognese

Pasta bolognese

4 annosta   n. 3 h   Laktoositon Maidoton

Klassinen pasta bolognese eli pastan kera tarjoiltu tomaattinen jauhelihakastike valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle. Bologneseen voit valita jauhelihan mielesi tai lähikauppasi valikoiman mukaan.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen. Kaada mukaan punaviini ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen. Kaada seos jauhelihan joukkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä, sienifondi ja hienonnettu timjami.

Anna kastikkeen kuplia hiljalleen kannen alla noin kahden tunnin ajan välillä sekoitellen. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognese pastan ja raastetun parmesaanin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Naudan jauheliha 17 % 400 g

1 varsisellerin varsi
1 porkkana
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
2 prk tomaattimurskaa
2 rkl sienifondia
½ ruukkua timjamia
½ ruukkua basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
lasillinen punaviiniä (valinnainen)
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

280 g pastaa esim. spagettia
parmesaania

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä