Pekoni-avokadosalaatti

Pekoni-avokadosalaatti

2 annosta   n. 15 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Yksinkertainen on maukasta. Ihanan salaatin pääraaka-aineiksi sopivat mainiosti rapsakaksi paistettu pekoni ja lempeä avokado.

Valmistusohje

(n. 15 min)

Valmista ensin kastike salaatille. Sekoita sauvasekoittimella kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

Paista pekoniviipaleet pannulla tai uunissa rapsakoiksi ja siirrä ne talouspaperin päälle jäähtymään. Sekoita kulhossa salaatinlehdet ja yrtit kastikkeen kanssa ja nostele salaatti keoksi lautaselle. Asettele päälle pekonit sekä kuoritut ja viipaloidut avokadot.

Vinkki! Saat kuorittua avokadot helposti kun leikkaat avokadon ensin pystysuunnassa ympäri jolloin kivi jää tällöin toiseen avokadon puolikkaaseen. Saat kiven pois napauttamalla veitsen terän siihen napakasti ja vääntämällä kiven veitsen avulla ulos. Tämän jälkeen avokadon voi paloitella kuoressaan, jolloin palaset voi työntää ulos avokadon puolikkaasta.

Ainekset 

(2 annosta)

Kastike 

  • 1 dl neitsytoliiviöljyä
  • 0.25 dl vaaleaa balsamicoa
  • 0.25 dl sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.