Pekoni-päärynäpiiras

Pekoni-päärynäpiiras

6 annosta   n. 60 min 

Päärynällä höystetty pekonipiiras on maukas välipala ja juhlatarjottava. Voit valmistaa sen myös pienemmissä annosvuoissa.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Aloita pohjan tekemisestä. Sekoita pehmeä rasva ja vehnäjauhot käsin nyppimällä. Lisää vesi ja suola, sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä kylmässä täytteen valmistamisen ajan. Kuutioi sipuli ja pekoni, paista ne pannulla ja jäähdytä. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja mausteet.

Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista sitä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Asettele päärynälohkot taikinan päälle, lisää pekoni-sipuliseos ja kaada liemi täytteiden päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g

 

  • 2 sipulia 
  • 2-3 kypsää päärynää 
  • 2 kananmunaa 
  • 2 dl ruokakermaa 
  • mustapippuria myllystä 
  • tuoretta timjamia ja persiljaa hienonnettuna 
  • 1 dl juustoraastetta

Pohja 

  • 150g voita tai margariinia 
  • 3 dl vehnäjauhoja 
  • 3 rkl vettä 
  • ¼ tl suolaa 

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.