Pekoni-perunasalaatti ja keitetyt nakit

Pekoni-perunasalaatti ja keitetyt nakit

4-6 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Uuttavuotta ei voi viettää ilman nakkeja ja perunasalaattia. Ja maistuupa tämä combo muulloinkin, esimerkiksi vappuna, pääsiäisenä, äitienpäivänä, juhannuksena ja mitä näitä pyhiä nyt muita on.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Paista pekonit rapeaksi ja aseta sivuun odottamaan. Leikkaa perunat kuorineen suupaloiksi. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja sekoita rasvoineen perunapalojen kanssa. Lisää joukkoon valkoviinietikka, vaahterasiirappi, ruohosipuli, ranskankerma ja rouhittu mustapippuri. sekoita huolellisesti ja laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.

Kuumenna kattilassa puolitoista litraa vettä kiehuvaksi. Laita nakit kattilaan ja ota virta pois liedeltä, älä enää kiehuta. Anna nakkien olla kuumassa vedessä noin 5 minuuttia. Parhaan lopputuloksen saa, kun kattilasta kaataa lopuksi veden pois ja antaa nakkien olla siellä vielä hetken, jolloin nakkien pinta kuivahtaa. Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa haukatessa.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original suurpakkaus

2 pkt HK Aito Nakki
300 g ranskankermaa
500 g perunaa keitettynä
1 rkl valkoviinietikka
1 rkl vaahterasiirappia
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
½ tl rouhittua mustapippuria
lehtipersiljaa koristeluun

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.