Pekoni-sipuli tarte tatin

Pekoni-sipuli tarte tatin

4 annosta   n. 50 min 

Makeaksi karamellisoitu sipuli ja suolainen pekoni paiskaavat kättä tässä tarte tatinin suolaisessa versioissa. Tarjoa pekoni-sipulipiirakka raikkaan salaatin kera ja suosio piirakkakokkina on taattu.

Valmistusohje

(n. 50 min)

Kuori salottisipulit ja halkaise ne pituussuuntaan kahteen osaan. Kuutioi pekoni ja paista kuutiot rapsakoiksi paistinpannulla. Kuumenna halkaisijaltaan noin 28 cm paistinpannu ja lisää siihen puolet voista. Kun voi alkaa vaahtoamaan lisää pannulle sipulit kupera puoli alaspäin. Paista sipuleita keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja käännä sipulit varovasti ympäri. Lisää pannulle fariinisokeri, pekoni, balsamico, loppu voi ja timjami. Jatka hauduttamista, kunnes sokeri ja voi alkaa kuplimaan ja sakenemaan.

Kauli taikina noin sentin paksuiseksi ja leikkaa siitä hieman pannua isompi pyörylä. Nosta taikina kaulinta apuna käyttäen sipuleiden päälle. Painele taikinan reunoja sipuleiden ympärille. Töki taikinaan reikiä muutaman kerran haarukalla.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paista piirakkaa noin 20 minuuttia, tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.

Anna piirakan jäähtyä 20 minuuttia. Aseta pannun halkaisijaa suurempi lautanen nurin päin pannun päälle ja kumoa tarte tatin lautaselle.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g

1 pkt suolaista piirakkataikinaa
500 g salottisipuleita
2 rkl fariinisokeria
1/3 ruukkua timjamia
1 rkl balsamicoa
4 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä