
Pekonia, omenaa ja vadelmaa
Valmistusohje
Vadelmamajoneesi
- Keitä vadelmia ja sokeria pienessä vesitilkassa 2-3 minuuttia sekoitellen.
- Siivilöi siemenet pois ja anna jäähtyä.
- Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
Omenatartar
- Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
Parmesaanilastut
- Tee parmesaaniraasteesta pieniä kekoja uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia, kunnes juusto on kokonaan sulanut ja hieman ruskistunut.
- Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja leikkaa veitsellä suupaloiksi.
- Asettele pekonipaloille omenatartaria ja murra parmesanlastuista paloja päälle. Kruunaa vadelmamajoneesilla.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g
Vadelmamajoneesi:
200g pakastevadelmia
2 tl sokeria
1,5 dl majoneesia
Omenatartar:
1 omena pieninä kuutioina
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
Parmesaanilastut:
50 g parmesaania hienoksi raastettuna
