Pekoniperunat sekä pekonikurpitsaa

Pekoniperunat sekä pekonikurpitsaa

5-6 annosta   n. 1 h 15 min 

HKPekonista2018 Reseptikilpailu järjestettiin HK Amerikan Pekonin 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Tämä Sari Pylsyn resepti sai kilpailussa kunniamaininnan.

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta. Laita leivinpaperi uunipellille. Pese perunat hyvin ja kuivaa ne. Tee haarukalla reikiä perunaan. Leikkaa perunan toinen pää tasaiseksi, niin että se pysyy hyvin pystyssä. Aloita pekonin kierittäminen alhaalta, noin 2 siivua/peruna. Kiinnitä pekonin päät coctailtikuilla. Jätä perunan yläosa pekonitta.

Sekoita grillauskastike ja sivele kastiketta kevyesti perunoiden pintaan, laita perunat uunipellille. Paista perunoita alatasolla reilu 30 minuuttia.

Leikkaa kesäkurpitsa 3-4 osaan ja kieritä myös niille pekonit ja pintaan grillauskastike. Ota uunipelti uunista ja lisää kesäkurpitsat pellille. Paista vielä reilu 30 minuuttia yhdessä perunoiden kera.

Tee täyte sillä välin. Kaada creme fraiche kulhoon, lisää pilkotut baby pinaatit, silputtu palvinkinkku sekä juustoraasteet. Sekoita ja mausta pippureilla ja suolalla.

Ota kypsät perunat ja kesäkurpitsat pois uunista ja anna niiden jäähtyä n. 5 minuuttia, jotta pystyt käsittelemään niitä. Poista cocktailtikut, jotta kasviksia on helpompi käsitellä. Poista sisukset sekä perunoista että kesäkurpitsoista.

Laita sisukset lautaselle ja survo niitä haarukalla. Lisää survos täytteen sekaan. Täytä perunat ja kesäkurpisat (varmista sormella painaen, että täytettä on joka puolella) kukkuralleen. Sivele grillauskastiketta vielä kasvisten pekonien päälle ja laita ne vielä n. 5-10 uuniin, niin että juusto sulaa.

Lisää varhaissipulia valmiiden täytettyjen perunoiden ja kesäkurpitsojen päälle. Tarjoile vaikka salaatin, makkaran tai grillatun lihan kera. 

Ainekset 

(5-6 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original suurpakkaus 340 g

5 isoa perunaa
1 iso kesäkurpitsa
cocktailtikkuja

Grillauskastike:
5 rkl sweet-chilikastiketta
2 rkl Ketjap Manis soijaa

Täyte:
150 g creme fraiche
3 dl baby pinaattia silputtuna
100 g palvinkinkkua tai kalkkunaleikettä
2 dl tavallista juustoraastetta
2 dl parmesan juustoraastetta
valko- ja mustapippuria
tarvittaessa suolaa
varhaissipulin vartta silputtuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä