Pekoniset lihapullat ja sienikastiketta

Pekoniset lihapullat ja sienikastiketta

4-6 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Kotiruokaklassikko vailla vertaa. Hieman tuunattuna tosin. Pullat saavat lisämakua rapeaksi paistetusta pekonista sekä timjamista.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Kuutio ja paista pekoni rapsakaksi pannulla ja valuta enin rasva pois. Anna hetki jäähtyä. Sekoita jauheliha, pekoni, timjami sekä suola ja pippuri huolellisesti. Pyörittele massasta pyöryköitä ja paista pannulla kypsiksi.

Paista viipaloidut sienet öljyssä kauniin kullanruskeiksi ja mausta suolalla.
Lisää konjakki ja anna alkoholin kiehua melkein kokonaan pois. Lisää joukkoon dijon-sinappi ja demi glace ja kiehauta.
Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola

Tarjoa pyörykät sienikastikkeen, perunamuusin herneiden ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.

Ainekset 

(4-6 annosta)

2 pkt HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa

1 pkt Amerikan Pekoni® Original 170 g
1/2 pnt timjamia silputtuna
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sienikastike:
2 dl demi glace -kastikepohjaa
2 dl kuohukermaa
50 g herkkusieniä viipaloituna
1 rkl konjakkia tai jaloviinaa
1 tl dijon -sinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria myllystä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.