
Pekoniset lihavartaat ja grilliketsuppi
Takuuvarma hitti kesän grillibileisiin. Pekoniset lihavartaat maistuvat taatusti kaikenikäisille ja erilaisilla kastikkeilla saat luotua helposti lisätwistiä annoksiin.
Valmistusohje
(n. 40 min)Kuutioi ja paista pekoni rapsakaksi pannulla. Valuta enin rasva pois ja sekoita jauhelihan kanssa. Muotoile massasta 8kpl varraspatukoita. Työnnä metalliset tai vedessä liotetut puiset varrastikut lihapatukoiden sisään ja grillaa vartaat kohtuullisella lämmöllä kypsiksi välillä käännellen, n. 10 minuutin ajan.
Laita kaikki ketsupin ainekset foliovuokaan ja vuoka grilliin. Anna paahtua, kunnes ainekset ovat saaneet väriä ja sipuli on pehmennyt (noin 15 -20min).
Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
Valuta tehosekoittimeen rypsiöljy ohuena nauhana koneen pyöriessä.
Tarjoa lisäksi vaikkapa kesäistä coleslawta.
Ainekset
(8 annosta)1 pkt HK Naudan jauheliha 17 %
1 pkt 170 g HK Amerikan Pekoni® Original
Grilliketsuppi:
1 kg tomaatteja halkaistuna
200 g salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
3 rkl sokeria
0,5 dl valkoviinietikkaa, omenaviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
0,5 dl rypsiöljy
