Pekoniset makkaraperunat air fryerissä

Pekoniset makkaraperunat air fryerissä

2 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Varovaisen arvauksen mukaan 90% baari-iän saavuttaneista on jossain vaiheessa elämäänsä nauttinut aamuöiset makkaraperunat paikallisen grillin kulmalla, tai viimeistään aamupäivällä kropan huutaessa suolaa ja rasvaa. Tosin nimi on saattanut olla jokin toinen. Makkaraperunat nimittäin tunnetaan esimerkiksi Savossa nimellä Sitä sun tätä, Jyväskylän seudulla Taksarina ja Rovaniemeltä ylös päin Makkaraherkkuna.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Kuori ja kuutioi makkara. Lataa ranskalaiset ja makkara air fryerin koriin ja paista 180-asteesessa 10 minuuttia. Ravistele paistokoria ja jatka paistamista vielä noin 8 minuuttia, kunnes makkarat ja ranskalaiset ovat kauniisti paistuneita. Koneen koosta riippuen valmista ruoka yhdessä tai kahdessa erässä.

Sekoita bbq-majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua hetki.

Tarjoa makkaraperunat bbq-majoneesin, sipulisilpun ja amerikkalaisen sinapin kera.

Ainekset 

(2 annosta)

1/2 pkt HK Sininen Lenkki® Savupekoni 500 g

400 g pakasteranskalaisia

Bbq-majoneesi:

1 dl majoneesia
4 rkl bbq-kastiketta
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

1 pieni sipuli silputtuna
Amerikkalaista sinappia esim. French´s
ketsuppia (Heinz)

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä