
Pekoniset makkaraperunat air fryerissä
Varovaisen arvauksen mukaan 90 % baari-iän saavuttaneista on jossain vaiheessa elämäänsä nauttinut aamuöiset makkaraperunat paikallisen grillin kulmalla tai viimeistään seuraavana aamupäivänä kropan huutaessa suolaa ja rasvaa. Tosin nimi on saattanut olla jokin toinen. Makkaraperunat nimittäin tunnetaan esimerkiksi Savossa nimellä Sitä sun tätä, Jyväskylän seudulla Taksarina ja Rovaniemeltä ylöspäin Makkaraherkkuna.
Valmistusohje
(n. 30 min)Kuori ja kuutioi makkara. Lataa ranskalaiset ja makkara air fryerin koriin ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Ravistele paistokoria ja jatka paistamista vielä noin 8 minuuttia, kunnes makkarat ja ranskalaiset ovat kauniisti paistuneita. Koneen koosta riippuen valmista ruoka yhdessä tai kahdessa erässä.
Sekoita BBQ-majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
Tarjoa makkaraperunat BBQ-majoneesin, sipulisilpun ja amerikkalaisen sinapin kera.
Ainekset
(2 annosta)1/2 pkt HK Sininen Lenkki® Savupekoni 500 g
400 g pakasteranskalaisia
BBQ-majoneesi:
1 dl majoneesia
4 rkl BBQ-kastiketta
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1 pieni sipuli silputtuna
amerikkalaista sinappia esim. French's
ketsuppia (Heinz)
