Perinteinen hernekeitto

Perinteinen hernekeitto

6 annosta   n. 12 h   Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Perinteinen hernekeitto vaatii aikaa, mutta lopputuloksena on pehmeän makuinen herkku! Tässä reseptissä keittoon käytetään porsaankylkeä, mutta joulun aikaan hernekeitto on hyvä osoite joulukinkun tähteille.

Valmistusohje

(n. 12 h )

Laita herneet likoamaan kylmään veteen vähintään 8 tunniksi tai yön yli. Voit kypsentää porsaankyljen herneiden liotessa.

Siivilöi herneiden vesi pois ja huuhtele herneet. Mittaa kattilaan 2 litraa puhdasta vettä ja lisää joukkoon herneet, sipulikuutiot, suola ja meirami. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 2 tuntia. Kuutioi kypsä kylki pieniksi kuutioiksi ja lisää keiton joukkoon. Anna hautua vielä noin tunti, tarkista suolan määrä ja tarjoile valmis keitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Ainekset 

(6 annosta)
  • 300 g ylikypsää porsaan kylkeä
  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2 l vettä
  • 2 sipulia kuutioituna
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.