Perinteinen hernekeitto

Perinteinen hernekeitto

6 annosta   n. 12 h   Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Perinteinen hernekeitto vaatii aikaa, mutta lopputuloksena on pehmeän makuinen herkku! Tässä reseptissä keittoon käytetään savustettua porsaanpotkaa, mutta joulun aikaan hernekeitto on hyvä osoite joulukinkun tähteille.

Valmistusohje

(n. 12 h )

Laita herneet likoamaan kylmään veteen vähintään 8 tunniksi tai yön yli. Voit kypsentää porsaanpotkan herneiden liotessa.

Siivilöi herneiden vesi pois. Mittaa kattilaan 2 litraa puhdasta vettä ja lisää joukkoon herneet, potka ja suola. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 2,5 tuntia välillä sekoitellen. Nosta potka pois keitosta. Poista luu sekä rasva ja kuutioi liha pieneksi. Lisää pienitty liha takaisin keiton joukkoon. Lisää mukaan meirami ja anna hautua vielä noin puolisen tuntia, tarkista suolan määrä ja tarjoile valmis keitto tuoreen ruisleivän tai näkkärin sekä piimän kera.

Ainekset 

(6 annosta)
  • 1 kokonainen porsaan savupotka
  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua meiramia
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.