Perinteinen Joulukinkku

Perinteinen Joulukinkku

12 annosta   n. 12 h   Laktoositon Maidoton

Perinteinen joulukinkku on monelle ehdottomasti se joulupöydän tärkein herkku. Kinkku paistetaan hitaasti matalassa lämmössä ja kuorrutetaan sinapilla ja korppujauholla. Katso vinkit täydellisen joulukinkun valmistamiseen!

Valmistusohje

(n. 12 h )

Ota kinkku huoneenlämpöön useita tunteja ennen paistamisen aloittamista.

Työnnä lihalämpömittarin piikki lihan paksuimpaan kohtaan. Kinkku on uunivalmis, kun mittari näyttää 8-10 astetta.

Laita kinkku ritilän päällä 100-125 asteiseen uuniin ja ritilän alle uunipelti. Kaada uunipellille lasillinen vettä, niin rasva ei pala kiinni uunipeltiin ja uuni saa sopivasti kosteutta.

Kinkun paistoaika on noin 1 tunti/kg. Mehevän kinkun sisälämpötila on 72 - 74 astetta ja perinteisen, murean kinkun 78 - 80 astetta.

Kun kinkku on paistunut, ota se pois uunista ja anna levätä huoneenlämmössä muutaman tunnin. Poista kinkusta seuraavaksi mahdollinen verkotus ja kamara. Kuori silava pois ja nosta kinkku puhtaalle uunipellille. Kinkun paistinliemi kannattaa säästää kastiketta varten.

Sivele kinkun pinnalle sinappi-keltuaisseosta ja ripottele päälle korppujauho. Koristele halutessasi vielä neilikoilla ja laita kuorrutettu kinkku 225-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi, minkä jälkeen kauniiksi ruskistuneen kinkun voi asettaa lepäämään.

Katso lisää vinkkejä kinkun paistoon ja muiden joulupöydän herkkujen valmistukseen

Ainekset 

(12 annosta)

  • 1 dl sinappia (vahvaa)
  • 1 kpl keltuaista
  • 4 rkl korppujauhoa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.