Perinteinen nakkikastike

Perinteinen nakkikastike

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Nakki, - vai makkarakastike? Molemmat ovat ihan parhautta, eikä niiden valmistuskaan eroa toisistaan kuin pääraaka-aineen osalta. Tärkeä muistettava asia on, että nakiksi valitaan HK Aito Nakki ja makkaraksi aito ja alkuperäinen HK Sininen Lenkki®

Valmistusohje

(n. 30 min)

Leikkaa nakit sentin mittaisiksi paloiksi. Ruskista nakit noin ruokalusikallisessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut nakit sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja voi. Karamellisoi sipulia keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi/vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi nakit joukkoon. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.

 

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Aito Nakki 420 g

1 sipuli
60 g vehnäjauhoja
60 g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl vettä tai mietoa lihalientä
1 tl suolaa
10 kpl maustepippureita

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.