Perinteinen punaviinikastike

Perinteinen punaviinikastike

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Punaviinikastike on ehkä se kaikista klassisin ja tunnetuin pihvien kastike. Kastikkeessa yhdistyvät kaikki perusmaut ja hyvän maun elementit: suolainen, makea, hapan, karvas ja umami.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Paahda juureksia hetki kattilassa voin kanssa ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa ja hieman karamellisoitua. Lisää punaviinietikka, herkkusienet ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen kunnes viinistä on haihtunut noin puolet. Lisää lihaliemi ja yrtit. Keitä vielä 15–20 minuuttia, siivilöi kastike ja tarkista suola. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla ja vatkaa joukkoon nokare voita juuri ennen tarjoilua.

Ainekset 

(4 annosta)
  • nokare voita
  • 2 shalottisipulia halkaistuna
  • 1 porkkana paloiteltuna 
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
  • pala juuriselleriä paloiteltuna 
  • 2 rkl ruokosokeria 
  • ½ dl punaviinietikkaa 
  • muutama herkkusieni paloina 
  • n. 4 dl punaviiniä 
  • n. 6 dl lihalientä 
  • tuoretta rosmariinia, timjamia ja lehtipersiljaa 
  • 2 laakerinlehteä 
  • suolaa mustapippureita 
  • (maizenaa)
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.