Perinteinen punaviinikastike

Perinteinen punaviinikastike

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Punaviinikastike on ehkä se kaikista klassisin ja tunnetuin pihvien kastike. Kastikkeessa yhdistyvät kaikki perusmaut ja hyvän maun elementit: suolainen, makea, hapan, karvas ja umami.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Freesaa juureksia hetki kattilassa voin kanssa ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa ja hieman karamellisoitua. Lisää punaviinietikka, herkkusienet ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen kunnes viinistä on haihtunut noin puolet. Lisää lihaliemi ja yrtit. Keitä vielä 15–20 minuuttia, siivilöi kastike ja tarkista suola. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla ja vatkaa joukkoon nokare voita juuri ennen tarjoilua.

Voit tehdä lihaliemen liemikuutiosta tai halutessasi voit valmistaa sen alusta lähtien itse. Katso ohjeet perinteisen lihaliemen valmistukseen.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 rkl voita
  • 2 kpl salottisipulia kuutioituna
  • 1 kpl porkkanaa paloiteltuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 0.25 kpl juuriselleriä paloiteltuna
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 5 kpl herkkusieniä paloiteltuna
  • 4 dl punaviiniä
  • 6 dl lihalientä
  • 0.5 dl yrttejä esim. rosmariinia, timjamia ja lehtipersiljaa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 6 kpl mustapippuria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.