P.F.B – Pakkala Fried Blue

P.F.B – Pakkala Fried Blue

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon

Kuka makkaran syväpaistaa, se makian maistaa – on vanha pakkalalainen sanonta. Paneroidun ja friteeratun HK Sininen Lenkki® -makkaran seurana tarjoiltavat dijonmajoneesi ja pikkelöidyt vihannekset kuljettavat makuhermot jotenkin mystisesti vanhalle kunnon nakkikioskille.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Viipaloi porkkana ja valkosipuli ohuiksi ja leikkaa punasipuli noin puolen sentin lohkoiksi. Kiehauta sokeri, etikka ja vesi. Anna liemen hetki jäähtyä ja kaada vihannesten päälle. Anna tekeytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Sekoita majoneesi ja dijonsinappi keskenään. Raasta joukkoon valkosipuli ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua puolisen tuntia kylmässä.

Sekoita keltuainen ja sinappi. Kuori ja leikkaa makkarat sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat ensin ketuais-sinapissa, sitten vehnäjauhoissa, uudelleen keltuais-sinapissa ja vielä korppujauhoissa. Syväpaista 180 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes kuorrute saa kauniin värin.

Tarjoa frittimakkara pikkelivihannesten ja dijonmajoneesin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen 580 g

2 dl korppujauhoja
2 rkl sinappia
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Dijonnaise:

1 dl majoneesia esim Hellmann´s real
1 rkl karkeaa dijonia
½ valkosipulin kynsi
rouhittua mustapippuria

Pikkelöity porkkana ja punasipuli:

1 pieni porkkana
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl vettä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.