Picanha ”Philly cheesesteak”

Picanha ”Philly cheesesteak”

4 annosta   n. 40 min 

Vaikka nimestä muuta voisikin päätellä, Philly cheesesteak ei ole suinkaan pihvi, vaan sämpylän tai pätkityn patongin väliin kasattu makujen taivas. Tämän reseptin on loihtinut Johan Kurkela, joka edustaa Suomea Lyonissa tammikuussa 2023 järjestettävässä maailman suurimmassa ja arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Picanhan valmistus:

Mausta picanha hieromalla pinnat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Siirrä liha pakastepussiin.
Murskaa valkosipulin kynnet veitsellä ja hakkaa rosmariinin oksista aromit esiin veitsen tylpällä puolella. Lisää valkosipulit ja rosmariinit sekä oliiviöljy lihan kanssa pussiin, hiero marinadi hyvin lihan pintaan. Sulje pussi ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Lämmitä uuni 120-asteeseen. Kuumenna paistinpannu ja paista lihaan kaunis väri molemmin puolin. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa, kunnes sisälämpö saavuttaa 53-astetta. Anna lihan vetäytyä foliolla peitettynä vielä 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Philly cheesesteak:

Kuori ja suikaloi makea sipuli ohuelti veitsellä. Sulata puolet voista pannulla ja lisää pannulle sipulit ja ruskea sokeri. Paista sipuleita keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat kauniisti karamellisoituneet. Mausta suolalla.

Viipaloi kypsennetty picanha ohuelti. Viipaloi provolone juusto juustohöylällä.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Leikkaa sämpylät puoliksi ja voitele pinnat lopulla voilla. Kuumenna paistinpannu ja paahda leipiin kaunis kullanruskea väri. Levitä leipien päälle karamellisoitua sipulia. levitä sipulin päälle viipaloitu picanha ja mausta pinta suolalla ja pippurilla. Kuorruta sämpylät juustoviipaleilla.

Lämmitä leipiä uunissa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli. Viimeistele leivät pirskottelemalla päälle tabascoa maun mukaan. Ripottele päälle vielä kapriksia sekä hienonnettua ruohosipulia ja nauti.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Naudan picanha n. 400 g

3 rkl oliiviöljyä
3 oksaa rosmariinia
2 kpl valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
pakastepussi

Philly cheesesteak:

300 g kypsää picanhaa
4 kpl makeaa sipulia
1 rkl ruskeaa sokeria
50 g voita
1 pkt provolone juustoa
4 kpl pätkittyjä patonkeja
50 g pieniä kapriksia
1 ruukku ruohosipulia
tabascoa
suolaa
mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä