Pikkelikurkku

Pikkelikurkku

6 annosta   n. 10 min  Laktoositon Gluteeniton

Maailmassa ei varmasti ole ruokaa, jonka vierelle pikkelöity kurkku ei sopisi. Tämä sopii niin burgereiden, hodareiden, lihapullien kuin paistienkin kylkeen. Kaiken lisäksi se on superhelppo valmistaa ja säilyy oikein säilytettynä hyvin.

Valmistusohje

(n. 10 min)

Mittaa etikka, vesi, sokeri ja sinapinsiemenet kattilaan ja kiehauta. Kun sokeri on liuennut liemeen, ota kattila pois liedeltä. Jäähdytä liemi. Viipaloi kurkku juustohöylällä pitkittäin pitkiksi nauhoiksi. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen päälle niin että ne peittyvät. Anna maustua vähintään pari tuntia. Säilytä kylmässä.

Ainekset 

(6 annosta)

1 kurkku
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl sinapinsiemeniä

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä