Pikkelöidyt kesäkasvikset

Pikkelöidyt kesäkasvikset

6-8 annosta   n. 15 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Pikkelöidyt kasvikset ovat raikas lisuke kaikelle grillatulle lihalle. Voit pikkelöidä erilaisia kasviksia makusi mukaan, mutta parhaiten tähän sopivat rapeat kasvikset, kuten porkkana, kaali ja retiisit.

Valmistusohje

(n. 15 min)

Viipaloi tai suikaloi kasvikset ja laita ne puhtaisiin lasipurkkeihin. Kiehauta liemen ainekset ja kaada liemi kasvisten päälle lasipurkkeihin. Sulje purkit ja anna jäähtyä. Kasvikset säilyvät jääkaapissa useamman viikon ja ovat parhaimmillaan vasta muutaman päivän säilytyksen jälkeen. Siksi kasviksia kannattaakin tehdä hieman enemmän kerralla. Voit halutessasi maustaa lientä vaikkapa valkosipulilla maustepippureilla tai pienellä kanelitangolla.

Ainekset 

(6-8 annosta)
  • 1 kg rapeita kasviksia (esim. porkkanaa, kaalia, retiisejä, varsiselleriä, kukkakaalia)

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl suolaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.