
Piknikpaisti ja lämmintä perunasalaattia
Paistit ovat hyviä aterioita loistavan makunsa ja kätevän valmistustapansa ansiosta. Paistin kypsyessä uunissa on hyvin aikaa vaikkapa loihtia jotain kevyempää lisukkeeksi.
Valmistusohje
(n. 2 h 50 min)Kypsennä paisti uunissa pakkauksen ohjeen mukaan ja valmista sillä aikaa perunasalaatti.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Perunoiden kiehuessa, valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet keskenään. Anna perunoiden jäähtyä hetki, kuori ja kuutioi ne reiluiksi paloiksi. Sekoita varovasti joukkoon kaprikset, punasipuli- ja kurkkukuutiot sekä kastike. Annostele lautaselle rucolaa, perunasalaattia ja viipaloitua piknikpaistia.
Ainekset
(8-10 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan Herkkupaisti kasslerista n.1,2 kg
Perunasalaatti
- 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
- 3 rkl kapriksia
- 1 punasipuli hienoksi kuutioituna
- 2 maustekurkkua kuutioina
- rucolaa
Kastike
- 1 dl neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl vaaleaa balsamicoa
- 2 tl ryytisinappia
- 1 tl suolaa
- 2 tl hunajaa
- mustapippuria myllystä
