Pippuri-dijonpossua ja parmesaanilla maustettua perunamuussia

Pippuri-dijonpossua ja parmesaanilla maustettua perunamuussia

4 annosta   n. 35 min 

Pippurinen dijonpossu saattaa joidenkin mielestä olla ehkä vanhanaikaista, mutta voi pojat, että se on hyvää. Parmesaanilla maustettu perunamuussi ja kunnon suolakurkkuveneet viimeistelevät makuelämyksen.

Valmistusohje

(n. 35 min)

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Painele perunat tiheän siivilän läpi ”perunalumeksi” tai soseuta sähkövatkaimella. Sekoita mukaan voi, maito ja raastettu parmesaani. Mausta tarvittaessa suolalla.

Paahda pippureita kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua paahteisille. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja possusuikaleet. Paista fileesuikaleet kypsiksi. Lisää mukaan kuutioitu sipuli sekä valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli alkaa pehmenemään. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle dijonsinappi, kerma sekä smetana. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kastike on sopivan paksuista.

Tarjoa lisukkeena suolakurkkuja ja nauti.

Ainekset 

(4 annosta)

2 pkt HK Viljaporsaan Fileesuikale 300 g

1 prk smetanaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl karkeaa dijonsinappia
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl rouhittua viherpippuria
rypsiöljyä
suolaa maun mukaan

Parmesaani-perunamuussi:

500 g Rosamunda perunaa
100 g parmesaania raastettuna
50 g voita
1 dl maitoa
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.