Pippuripihvit ja uunijuurekset

Pippuripihvit ja uunijuurekset

3 annosta   n. 60 min  Gluteeniton

Uunijuurekset maistuvat vähärasvaisten ja mureiden pippuripihvien seurana. Tarjoa seurana kohmeisia, sokeriripauksella maustettuja puolukoita.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pyörittele pihvit öljyssä, jonka jälkeen pippuroi rouhituilla pippureilla molemmin puolin.

Kuori ja paloittele lanttu, kyssäkaali, sipuli ja porkkanat. Paista kuumassa pannussa voissa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja siirapilla, lisää vesi ja kiehauta. Laita juurekset uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Paista pihvit kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta ja mausta suolalla. Tarjoile uunijuuresten kera.

Ainekset 

(3 annosta)

Uunijuurekset

  • 25 g voita
  • 300 g lanttua
  • 300 g kyssäkaalia
  • 3 kpl sipulia lohkoina
  • 3 kpl porkkanaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl vettä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.