Pippuripossu-sandwich

Pippuripossu-sandwich

6 annosta   n. 40 min 

Oijoi, tämä leipä on todellinen makujen ilotulitus! Pippurinen possun sisäfilee, salsa verde, pikkelöity punasipuli ja ruskeavoilevite on sellainen yhdistelmä, että parempaa on vaikea näin äkkiseltään keksiä.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Poista paprikoista siemenet ja leikkaa 3 x 3 cm -paloiksi. Laita paprikapalat uunivuokaan tai pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda paprikoita 220-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti paistuneet. Jäähdytä.

Pikkelöity punasipuli ja sinapinsiemenet:

Mittaa pikkeliliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kun sokeri on liuennut liemeen, ota kattila pois liedeltä. Jäähdytä liemi. Kaada jäähtynyt liemi ohueksi suikaloidun punasipulin päälle (niin että sipulit peittyvät). Anna maustua seuraavaan päivään tai vähintään neljä tuntia.

Ruskeavoilevite:

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Ruskista puolet voista miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Kun voi alkaa tuoksumaan pähkinäiselle ja saamaan tummaa väriä, siirrä se kuumuutta kestävään kippoon. Kun voi on hieman jäähtynyt, sekoita se lopun voin kanssa. Voit halutessasi vaahdottaa voin sähkövatkaimella.

Salsa verde:

Laita salsa verden ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

Paahda ciabattaviipaleet raitaparilassa tai kuivalla paistinpannulla. Voitele leivät ruskistetulla voilla ja kokoa loput täytteet leipien päälle.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari porsaan sisäfilee Pippuri 180 g

4-6 viipaletta ciabattaa
rucolaa
2 vihreää paprikaa
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Salsa verde:

1 ruukku lehtipersiljaa
1/3 ruukkua timjamia riivittynä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl oliiviöljyä
suolaa

Pikkelöity punasipuli ja sinapinsiemenet:

2 punasipulia ohueksi viipaloituina
pikkelilientä

Pikkeliliemi:

½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
4 rkl sinapinsiemeniä

Ruskeavoilevite:

200 g voita
ripaus suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä